Resor med Krösatågen

Krösatågen är ett samarbete mellan länstrafikbolagen Blekinge, Jönköping, Kalmar, Skåne, Halland och Kronoberg. Krösatågen körs av operatören Transdev. Det är smidigt för dig som resenär att resa med Krösatågen, du kan resa gränslöst med ett enda kort – Resekortet. Tänk på att köpa din biljett innan ombordsstigning

Trafikbolagen samordnar tågtrafiken på sträckorna:

Nässjö - Eksjö
Nässjö - Halmstad
Nässjö - Jönköping
Nässjö - Vetlanda
Växjö - Jönköping
Växjö - Alvesta - Sävsjö - Nässjö
Växjö - Alvesta - Hässleholm
 

Linjesträckning

Krösatågens linjesträckning »

Gränslöst resande med Resekortet 

Med Resekortet reskassa kan du resa gränslöst i hela Krösatågens område. Resekortet är opersonligt och du kan låna ut det till en vän eller någon i familjen när du själv inte använder det. Med reskassa kan du självklart betala resan för fler än dig själv. 

Om du pendlar en sträcka som korsar någon av länsgränserna i området kan du med fördel använda Resekortet period. Med detta kort bestämmer du vilken sträcka du vill resa. 


Obs! Du som laddar Resekortet via Mina sidor, tänk på att du inte kan hämta en väntande laddning utanför Kronoberg eller ombord på Krösatågen. Köp biljetten på ett av våra försäljningsställe eller i våra biljettautomater om du vet att du har en väntande laddning.
 

Det är också viktigt att du aktiverar ditt resekort period i biljettautomaten eller vid aktiveringsstolpen innan du stiger ombord. 

 

Här köper du din tågbiljett

Tågbiljett kan köpas på vårt Kundcenter i Växjö Resecentrum, i våra biljettautomater
på våra stationer, eller hos våra försäljningsställen.


Obs! Vid ombordstigning måste du ha ett giltigt färdbevis. Du kan inte köpa biljett ombord.
 

Alltid fast pris i biljettautomaten

Din tågbiljett köps enklast i våra biljettautomaterna på våra stationer i Kronobergs län. Biljetten betalar du enkelt med Resekortet reskassa eller med betal/kreditkort. Fördelen med att köpa din biljett i vår biljettautomat är att det alltid är fast pris på biljetten och biljetten kan köpas tidigast tre timmar innan planerad resa.

Mobilbiljett

Du kan även köpa en mobilbiljett för din resa via vår reseapp Länstrafiken Kronoberg.


Biljetter och priser

Du reser med Krösatågen till samma pris som du reser med övrig trafik i Länstrafiken Kronobergs regi (obs! olika prissättning vad gäller Resekortet period för tåg och buss). Samma zontaxa gäller även för Krösatågen och du kan använda reskassan på ditt resekort för att betala en biljett mellan till exempel Växjö och Rydaholm. 

 

Prisexempel      

Resekort period tåg

Växjö - Värnamo 1040:-
Växjö - Jönköping 1910:-
Växjö - Nässjö 1910:-
Alvesta - Värnamo 800:-
Alvesta - Rydaholm  800:-
Alvesta - Jönköping 1340:-
Moheda - Nässjö  1260:-
Lammhult - Nässjö 1100:-
Älmhult-Osby 745:-
Diö-Vislanda 960:-
Gemla-Hässleholm 2060:-

Priser gäller från den 10 december 2017. 

 

Därför kan din reskassebiljett ibland kosta olika

I Jönköpings län tillämpas ett system med lågtrafiktaxa. Detta kan även du som reser från Kronobergs län med Resekortet dra nytta av - men bara på zoner i Jönköpings län. Lågtrafiktaxan tillämpas: helgfri måndag-torsdag kl. 9-14 samt kl. 18-23, helgfri fredag kl. 9-14, dessutom lördagar och söndagar mellan kl. 4-18. Observera att det inte alltid avgår Krösatåg under dessa tider. Köper du en biljett på Krösatågen under lågtrafik och betalar med reskassa får du alltså ett lägre pris.


Vill du veta mer?

På länstrafikbolagens kundcenter får du svar på alla frågor som rör din resa, tider, turer, kort och priser. 
  • Hallandstrafiken 0771-33 10 30
  • Skånetrafiken, 0771-77 77 77
  • Jönköpings Länstrafik 0771-44 43 33
  • Kalmar Länstrafik 0491-76 12 00 
  • Länstrafiken Kronoberg 0771-76 70 76