Nytt resekort med ny design och ny teknik

Självklart kommer du även fortsättningsvis kunna resa med ett Resekort, här har vi samlat information om vårt nya Resekort.

För att resekortet ska fungera ihop med övriga delar i nya biljettsystemet kommer vi lansera ett nytt resekort. Resekortet är för dig som inte vill eller kan använda vår reseapp. Nya resekortet lanseras under hösten 2020.

Ny design och ny teknik

Resekortet kommer i en ny design och har ny teknik. Resekortet kan kopplas till alla våra biljetter. Det är också möjligt att ladda med valfritt belopp i det vi kallar för Kundkassan.
Beloppet används sedan för att betala för resor inom Kronobergs län, då till ordinarie pris.

Byta till nya resekort

För dig som idag reser med ett Resekort och vill fortsätta med det kommer att behöva byta till ett nytt kort. Vårt nya biljettsystem använder ny teknik och därför behöver korten bytas ut. Vi kommer att informera dig om när det är dags att byta ut ditt kort.

Har du reskassa på ditt nuvarande vitgröna resekort kommer du själv kunna skapa en värdekod som du sen kan föra över till kundkassan. Värdet i kundkassan kan sen användas att köpa biljetter för.

För vem

Resekortet är för den som inte vill eller kan använda vår reseapp. Har du ingen smart telefon är resekortet ett bra alternativ. 

Kundkassa

Du kan ladda resekortet med valfritt belopp i det vi kallar för Kundkassan. Beloppet används sedan för att betala för resor inom Kronobergs län till ordinarie pris. 
Information om Kundkassan »

Biljetter

Du kan ha alla våra biljetter på vårt nya resekort. Du kan köpa biljetter som läggs på resekortet på Mitt konto, Kundcenter eller ett av våra försäljningsställen. Du kan också återladda en periodbiljett som redan finns på resekortet i en biljettautomat. 

Registrera nya resekortet

Du kommer kunna registrera ditt nya resekort på Mitt konto.
Information om Mitt konto »

Rabatter

Om du köper dina biljetter på Mitt konto får du 10% rabatt, biljetterna här kan du sen koppla till ett resekort. I den nya biljettautomaten kan du ladda på periodbiljett som redan finns registrerad på ditt resekort.
Betalar du din biljett med kundkassan betalar du ordinarie pris.

Köpa nytt resekort

- Mitt konto, här kommer du kunna beställa ett nytt resekort i samband med att du köper en ny biljett.
- Kundcenter, här kommer du kunna köpa alla typer av biljetter.  
- Försäljningsställe, här kan du köpa biljett och få biljetten på ett nytt resekort.

Själva resekortet kostar inget, du betalar endast för biljetten.