Biljettautomater

Snabbt och smidigt köper dina enkelbiljetter i våra biljettautomater.
Automater erbjuder följande biljetter: 

  • Enkelresor med Öresundståg

  • Enkelresor med Krösatågen

  • Enkelresor med Pågatåg

  • Enkelresor med buss sträckan Alvesta - Växjö - Hovmantorp - Lessebo

I automaterna kan du:

  • Köpa biljett med reskassan, se ditt saldo. 

  • Aktivera köp och laddningar som du gjort via Mina sidor. 

  • Betala med Resekort eller betalkort.

 

Här kan du köpa din biljett

Våra biljettautomater finns på stationerna i Lessebo, Hovmantorp, Växjö, Alvesta, Lammhult, Markaryd, Diö, Vislanda, Moheda, Gemla och Älmhult. I automaterna kan du köpa bussbiljetter (se sträckan ovan) inom Kronobergs län samt tågbiljetter för resor inom länet men också biljetter till Skåne, Kalmar och Jönköping. Ladda reskassa eller förnya en period på ditt Resekort.

Du kan också köpa din biljett på stationerna längs med Öresundstågssträckningen i Sverige samt på Køpenhavns Lufthavn CPH Airport och Köpenhamns Hovedbanegård. 

Automater för betalning med Resekort och svenska betalkort finns på Københavns Lufthavn.
En biljettautomat finns vid bagageutlämningen och ytterligare fyra biljettautomater finns i terminal 3. Automaterna i terminal 3 står vid de stora pelarna vid hissarna, mellan de två nedgångarna till spåren.


Alltid fast pris

I biljettautomaterna betalar du enkelt med Resekortet reskassa eller med betalkort. En fördel med att köpa din biljett i vår biljettautomat är att det alltid är fast pris på biljetten. Tänk på att du kan köpa din biljett tidigast tre timmar innan du planerar att resa.
 
Nedan förklarar vi vad de olika delarna på automaten används till. Du trycker på pekskärmen för att komma igång med ditt köp.