Med nya reseappen blir din resa enklare, snabbare och billigare. 

Sök - köp - blippa! Resandet blir enklare och snabbare när vi lanserar vår nya reseapp. Några nyheter är att du får 10 % rabatt på alla biljetter som köps i appen. Reser ni två eller fler gäller den nya tillsammansrabatten, som ger 25 % rabatt på enkelbiljetter. Andra bra nyheter är 24-timmarsbiljetten och att du nu kan ha din periodbiljett i appen. Dessutom blippar du enkelt din biljett själv på bussen!


Appen heter Länstrafiken Kronoberg.
När appen finns redo för nedladdning så kan du ladda ner den via Google play och Appstore.
 

Sök din resa

i vår nya reseapp kan du enkelt söka din resa. Dina senaste sökningar sparas och du kan enkelt söka resa igen på dina vanligaste resor. 

Köp biljett

Du kan välja om du vill betala med swish eller betalkort i appen. Om du vill betala med betalkort så måste du lägga till det som betalmedel under "Mer" - "Mina detaljer" - "Mina betalmedel" antingen i samband med köp eller i förväg.

Är du under 18 år
Om man är under 18 år och vill använda mobilbiljett, behövs hjälp av förälder eller målsman att koppla den till ett betalkort.

Biljetten aktiveras direkt
När du köper biljett i appen så aktiveras biljetten direkt. Du kan även köpa en biljett och välja att aktivera den senare, en väntande biljett. Biljetten måste vara aktiverad innan du går ombord på bussen/tåget.

Blippa

Med den nya reseappen blippar du själv biljetten ombord på bussen genom att ha biljetten framme på din telefon och hålla telefonen mot läsaren.
Läsaren sitter framme hos föraren, se bild längre ner. Biljetten har en så kallad aztec-kod som biljettmaskinen i bussen läser av.

På tåget läser tågvärden av din appbiljett. 

Registrera ditt telefonnummer - få Tappa-bort-garanti

Genom att registrera ditt mobilnummer i reseappen så kan personalen på Kundcenter enklare hjälpa dig om du har frågor rörande biljettköp. När du registrerar ditt mobilnummer skapas också en koppling till dina köpta biljetter så att du kan återställa dem om du skulle råka avinstallera appen.

Om du skulle förlora telefonen och har registrerat ditt telefonnummer kan du enkelt återställa dina biljetter genom att installera appen på en ny telefon och skriva in ditt telefonnummer igen.

Periodbiljett i appen

I den nya reseappen kan du enkelt och smidigt köpa och bära din periodbiljett. På det viset minskar risken för att du skulle glömma din periodbiljett hemma, samt att du minskar på din plastanvändning.
Du kan köpa alla våra periodbiljetter: 30-dagarsbiljett, fritidsbiljett, 72-timmarsbiljett och 365-dagarsbiljett i reseappen.
Information om alla våra biljetter »

Rabatter i nya reseappen

Du får alltid 10 % rabatt när du köper biljett i appen, oavsett om du köper enkelbiljett eller periodbiljett.
Är ni två eller fler som reser får ni även en Tillsammansrabatt på 25 % på totala biljettpriset.
Information om våra rabatter »

Flytta över din reskassa till appen

När vi lanserar den nya reseappen kommer rabatten i reskassan sänkas till 10 % och i takt med att resterande delar av det nya biljettsystemet lanseras kommer vi även stänga ned reskassan.

När reseappen lanseras kommer du kunna flytta över din reskassa till appen via en värdekod. Värdekoden innehåller samma summa pengar som du hade på resekortet. Pengarna i kundkassan kan användas för att köpa biljetter.

Den värdekoden kommer även fungera på Mitt konto eller att flytta över till ett nytt resekort när de lanseras.

Redan nu går det att få din reskassa utbetald till ett bankkonto.
Är du medlem på Mina sidor så kan du få din reskassa återbetald, logga in på Mina sidor här »
Är du inte medlem på Mina sidor och vill få din reskassa återbetalad så kontaktar du Kundcenter på 0771-76 70 76 eller kundcenter@lanstrafikenkron.se  så berättar de hur du ska gå tillväga.
Värde på Reskassa understigande 10 kronor återbetalas ej.
Du har 10 år på dig att få din reskassa utbetalad eller överflyttad till nya biljettsystemet.

Vad du mer kan göra i nya reseappen

Appen ger dig dessutom tillgång till
- Söka din resa och se avgångstider i realtid.
- "Buss på karta". Du kan enkelt se om bussen närmar sig hållplatsen och få en aktuell tidsangivelse.
- Reseplanerare med karta, GPS och närmaste busshållplats.
- Tidtabeller. Ladda ner en gång och det sker automatiska uppdateringar.
- Du kan köpa alla typer av biljetter i reseappen. Din biljett aktiveras automatiskt om du inte väljer att spara den till senare. Tänk på att du måste ha en aktiverad biljett innan du stiger ombord på bussen eller tåget.

Du som reser utan app

Att resa med vår app är det enklaste sättet att resa med oss, men självklart finns det andra sätt att köpa biljett om du inte vill eller kan använda en smarttelefon.
Information om våra andra betalningsalternativ »