När vi lanserar det nya biljettsystemet så uppdaterar vi även våra biljetter och rabatter.

I det nya biljettsystemet erbjuder vi ett brett utbud av biljetter oavsett om du reser ofta eller då och då.
Du kommer fortfarande kunna köpa enkelbiljett, 30-dagarsbiljett, 72-timmarsbiljett, 24-timmarsbiljett, fritidsbiljett och 365-dagarsbiljett precis som idag.
En av nyheterna är att du kommer kunna köpa din periodbiljett i reseappen, ett enkelt och smidigt sätt att minska på plast.

Aktuella priser hittar du genom att söka i vår reseplanerare »
Information om våra biljetter »

10 % rabatt i alla självbetjäningskanaler

I det nya biljettsystemet får du 10 % rabatt på alla våra biljetter i våra självbetjäningskanaler. Med självbetjäningskanal menar vi de kanaler där du som kund själv kan göra ett köp, våra självbetjäningskanaler är vår reseapp, biljettautomater och på Mitt konto.
Läs mer om våra självbetjäningskanaler här:
Reseappen
Biljettautomater
Mitt konto

Tillsammansrabatt

Är ni två eller fler som reser så får ni automatiskt vår nya Tillsammansrabatt. Den ger 25 % rabatt på totala biljettpriset. Tillsammansrabatt gäller på enkelbiljett och 24-timmarsbiljett.
Duo/familj kommer inte att finnas i nya biljettsystemet.

Giltighet

I det nya biljettsystemet erbjuder vi ny bättre giltighet för alla enkelbiljetter. Res tur och retur på samma biljett på den köpta sträckan inom biljettens giltighetstid. Det går bra att göra ett uppehåll under resan, och sedan fortsätta – eller åka tillbaka hem om du bara ska göra ett kortare ärende.

Resor över länsgräns

Resor över länsgräns blir billigare i nya biljettsystemet. Gäller biljetter till Skåne, Blekinge, Halland, Kalmar och Jönköpings län. 
- Periodbiljetter rabatteras med 35% för den första zonen.
- Enkelbiljetter rabatteras med 25% för den första zonen.

Reskassan

Reskassans rabatt sänks till 10 % när vi lanserar nya reseappen.

När det nya biljettsystemet är lanserat kommer vi stänga dagens system och då även ta bort reskassan. Än så länge kan du resa som vanligt inom Kronobergs län, till och från Jönköpings län samt till Kalmar och Halland. Håll utkik på vår hemsida för mer information om när vi stänger möjligheten att resa med reskassa.
I det nya systemet kommer vi erbjuda Kundkassa för dig som måste eller vill ha en produkt som du kan ladda med pengar.
Mer information om Kundkassan »

När reseappen lanseras kommer du kunna flytta över din reskassa till appen via en värdekod. Den värdekoden kommer även fungera på Mitt konto samt att flytta över till ett nytt resekort när de lanseras.

Redan nu går det att få din reskassa utbetald till ett bankkonto.
Är du medlem på Mina sidor så kan du få din reskassa återbetald, logga in på Mina sidor här »
Är du inte medlem på Mina sidor och vill få din reskassa återbetald så kontaktar du Kundcenter på 0771-76 70 76 eller kundcenter@lanstrafikenkron.se  så berättar de hur du går tillväga.

Värde på Reskassa understigande 10 kronor återbetalas ej. Du har 10 år på dig att flytta över din reskassa.