Stadsbussarna flyttar till Kronobergsgatan

Publicerad den 18-01-09

Måndagen den 15 januari flyttar Växjö stadstrafiks hållplatser till Kronobergsgatan/Stortorget och byter tidtabell. Hållplatsen Stortorget blir den nya centrumnära hållplatsen för stadsbussarna. Flytten sker på grund av bygget av nya Resecentrum och kommunhuset.
Förberedelserna inför bygget av nya Resecentrum och kommunhuset går nu vidare. Nästa steg blir att stadsbussarna flyttar från sina nuvarande hållplatser till hållplatser på Kronobergsgatan, flytten sker måndag 15 januari. I samband med detta börjar en ny tidtabell gälla för stadsbussarna. Hållplatsen Stortorget på Kronobergsgatan kommer under byggnationstiden vara den stora terminalhållplatsen för stadsbussarna i Växjö centrum. 

- Vi ser gärna att resenärerna tänker på att tider och turer kan ha ändrats iochmed flytten av hållplatserna och den nya tidtabellen. Mellan hållplats Stortorget och Resecentrum är det ca 350 meter och tar 4-5 minuter att gå. Vi ber om alla resenärers förståelse under byggtiden och vi vill såklart att resan ska kännas lika smidig som vanligt, säger Patrik Tidåsen trafikchef på Länstrafiken Kronoberg.

Genom att hållplatserna för stadsbussarna flyttas, frigörs ytor för regionbussarna som i sin tur behöver flyttas en liten bit för att ge utrymme för den mark som bygget kräver i anspråk. Länstrafiken kommer under första veckan att ha personal på plats för att guida resenärerna rätt.

- För den som bott i Växjö länge, blir det en förändring som gör att ”det blir som förr”. Längre tillbaka i tiden var Kronobergsgatan den stora knutpunkten för stadsbussarna. Nu blir det alltså så igen, och kommer att förbli så under byggnationstiden, säger Patrik Tidåsen trafikchef på Länstrafiken Kronoberg.

Förändringar iochmed ny tidtabell och flytt av stadsbussarna:
- Linje 7 och Linje 9 får kortare restid.
- Linje 4, mot Högstorp, första morgonturen, avgår från Lunnabyvägen kl. 05.30.
- Linje 7, ny morgontur, avgång kl. 05.50 från Nebulosavägen.
- Linje 9, ny morgontur, avgång kl. 06.20 från Ages väg.
- Kronobergsgatan mellan Storgatan och Norra järnvägsgatan stängs av för allmän trafik. Sandgärdsgatan mellan Kungsgatan och Linnégatan stängs även den av för allmän trafik.
- Den nya tidtabellen gäller 15 januari - 17 juni 2018, vilket är en förlängning med tre veckor. Det innebär att vi kan erbjuda trafik med hög turtäthet ända till den 17 juni. För skolelever som åker i Växjö stadstrafik innebär detta att det blir samma busstider hela vårterminen.

 

För mer information, kontakta:
Patrik Tidåsen, trafikchef, 0470-583040, patrik.tidasen@kronoberg.se

x