Länstrafiken Kronoberg genomför prisförändringar

Publicerad den 15-12-01

Länstrafiken Kronoberg genomför prisförändringar för 2016. Lägre pris på periodkort för studerande är en av nyheterna. 

För att nå de av regionfullmäktige uppställda budgetmålen genomför Länstrafiken Kronoberg prisändringar för kommande år. Målsättningen är att upprätthålla en god ekonomisk hushållning och att kombinera denna med en fortsatt resandeökning. Prissättningen på enkelbiljetter och periodkort i 1-3 zoner förblir oförändrad. Rabatten på periodkort för studerande och barn/ungdomar 7-19 år höjs till 25 %. För resor över 4 zoner eller mer så höjs enkelbiljettspriset mellan 1-13 kr beroende på reslängd. Periodkort höjs mellan 20-80 kr beroende på vilken sträcka man pendlar. Snitthöjningen på enkelbiljetter är 5 %. Genomsnittet för den riktade höjningen på periodkort är 3,3 %.

Prisförändringar i korthet:

  • Inga höjningar på kortare resor (1-3 zoner) 
  • Enkelbiljetter för längre resor höjs med i snitt 5 %
  • Periodkort för längre pendling höjs med i snitt 3,3 %
  • Studenter reser billigare, nu erbjuds 25 % rabatt på ordinarie periodkortspris (vid resa ska giltig legitimation tillsammans med giltigt Mecenat- eller Studerandekort kunna uppvisas).

Så reser du billigast
Resekortets reskassa ger alltid 20 procent rabatt på ordinarie pris. Vid köp av resekort via Mina sidor ges ytterligare 10 procent rabatt på periodkort* samt 10 procent i extra värde på reskassan. (*gäller ej läns-
överskridande periodkort).  Taxeförändringarna träder i kraft söndagen den 13 december 2015 i samband med tidtabellsskifte för tåg och buss i länet.


För mer information, kontakta:
Peter Freij (S), ordförande trafiknämnden, 0703-77 68 06, freij.peter@telia.com
Thomas Nilsson, trafikdirektör, 0470-58 30 50, thomas.t.nilsson@kronoberg.se 

x