Överraskning väntar för resenärer med Krösatågen

Publicerad den 14-10-16

 

Den 20-31 oktober kommer resenärer med Krösatågen i Jönköpings län, Kronobergs län samt norra Skåne att få en extra hemtrevlig resa. Inredaren Åsa Andreasson har gjort två av Krösatågen höstfina, för att överraska och muntra upp. Samtidigt pågår en tävling som innebär att resenärerna får dela med sig av sina reseupplevelser.

Krösatågen fyller snart 30 år och är pendeltåg som går mellan sex län: Jönköping, Kronoberg, Halland, Kalmar, Blekinge och Skåne. Så sent som 2014 invigdes tre nya sträckor: Växjö-Hässleholm, Karlskrona-Emmaboda och Emmaboda-Kalmar. Fler än 1,1 miljoner resenärer åker med Krösatågen varje år. Tågen brukar få höga betyg i kundundersökningar.

För att lyfta kundlöftet ”Hemtrevlig resa” kommer från 20 november en vagn på två olika tåg att inredas extra hemtrevligt. Dels ett tåg av den typ som kör i Jönköpings län, dels ett tåg som kör sträckan Växjö-Hässleholm, som är Pågatåg av äldre typ. De byggs nu om helt och hållet och det inredda Skåne-tåget kommer att vara ett sådant ombyggt tåg, för att ge resenärerna en försmak av hur alla tåg på sträckan kommer att se ut inom kort.


Tävling och kunddialog
Resenärerna bjuds samtidigt in till en tävling på instagram där de kan dela, eller via mejl, med sig av hemtrevliga ögonblick på Krösatågen och lämna synpunkter på verksamheten.


Så här går tävlingen till:

Resenärerna tar en bild på ett hemtrevligt ögonblick ombord på Krösatåget.

Bilden delas på Instagram @krosatagen och taggas med #hemtrevligresa (förutsätter ett öppet Instagramkonto) eller mejlas till tavling@krosatagen.se

 

Tävlingen pågår 20 – 31/10. Vinnaren utses 7 november och första pris är en inredningskonsultation med Åsa Andreasson. Vinnaren kommer också att presenteras i ett hemma-hos reportage i Krösatågets ombordtidning
Lingonet nr 4.
 

Följ med och hör vad resenärerna tycker
Den 20 oktober kör tågen sina första turer. Följ med och hör vad resenärerna tycker, eller passa på att se tåget när det står på stationen. Tidtabellen finns nedan:

 

Tidtabell för premiärturen måndag 20 oktober:
Hässleholm avgång 10.00. Representant från Skånetrafiken finns på plats från kl. 9.30 för att svara på eventuella frågor.

Ballingslöv (avgång 10.06) - Hästveda (10.18) - Osby (10.24) - Killeberg  (10.31) - Älmhult (10.37) - Diö (10.44) - Vislanda (10.56) - Alvesta (11.05) - Gemla (11.13) – ankomst Växjö kl. 11.19( stannar ca 1 timme)


För mer information, kontakta:
Sven Sunesson, ordförande trafiknämnden, 0707-616 397, sven.sunesson@rfss.se
Clas Carlsson, Länstrafiken Kronoberg, 0470 - 72 75 67, clas.carlsson@rfss.se

x