Ny station i Gemla ger bättre pendlingsmöjligheter

Publicerad den 12-08-29

På fredag tar förskolebarn från Gemla det första spadtaget i byggandet av ortens tågstation. Gemla är ytterligare en ny småländsk station, som byggs för att förbättra kommunikationerna och pendlingsmöjligheterna i södra Småland och nordöstra Skåne. 

Stationen ska invigas i december i år och då ökar möjligheten för pendlare och andra att resa klimatsmart västerut mot Alvesta och vidare mot Värnamo, Hässleholm och Nässjö samt österut mot Växjö och Kalmar. Viktiga knutpunkter där man kan byta och resa vidare. 

Media välkomnas till spadtaget
Tid: fredagen den 31 augusti klockan 11.30. 
Plats: Gemla station. 
Korta anföranden av: Trafikverket: Carina Rudnert, enhetschef Trafikverket Syd. 
Växjö kommun: Bo Frank, kommunalråd. Gunnebo industrier: Nils-Erik Magnusson. Regionförbundet södra Småland: Roland Gustbée, regionstyrelseordförande. 
Första spadtaget: tas kring klockan 11.45. 
Efter spadtaget är alla barn välkomna att titta på anläggningsmaskinerna! 

Ny station i Gemla ingår i projekt Pågatåg nordost och Krösatåg, där 16 nya stationer byggs från 2011 till 2014. Projektet samfinansieras av Trafikverket, de småländska kommunerna Alvesta, Markaryd, Växjö och Älmhult samt Hässleholm, Höör, Kristianstad och Osby i Skåne. EU:s regionala utvecklingsfond är med och delfinansierar de småländska stationerna. Mer om projektet finns att läsa på www.trafikverket.se/regionaltag
 
Kontakt
Pernilla Merkenius, projektledare, 0703-12 27 74
Trafikverkets pressjour, 0771-31 50 00
x