Nu upprustas Öresundstågen

Publicerad den 17-08-30

Nu har det första Öresundståget rullat in till Swedtracs verkstad utanför Västerås för upprustning. Det är ett av de äldsta tågen, som levererades år 2000 i samband med att trafiken över Öresundsbron startade. Tåget ska få en rejäl uppfräschning, både exteriört och interiört. Tanken är att alla Öresundstågen ska upprustas ordentligt och interiört upplevas som nya. Komforten blir bättre och designen blir också ny.
 
I upprustningen ingår bland annat:
Renoverade och omklädda stolar i 2 klass
Nya fällbara stolar i 1 klass
Ny belysning
Fler eluttag
Nya golvmattor
Nytt toalettsystem
Total rengöring invändigt
Ny design invändigt och utvändigt
Nya bagageställ
Förbättrad rullstolsplats
 
Flera av förändringarna kommer från kundernas synpunkter och utvärderingarna av det ”pilotfordon” som rullat i trafik för att testa olika funktioner.
 
- Upprustningen har varit mycket efterlängtad eftersom tågen efter mer än 15 år i trafik är slitna, säger Clas Carlsson, trafikupphandlingschef på Länstrafiken Kronoberg.
 
- Det är därför oerhört glädjande att upprustningen nu äntligen är igång. 22 tåg kommer att upprustas per år och alla 111 tåg beräknas vara upprustade inom ca 5 år, fortsätter Clas. Det är ännu oklart exakt när det första upprustade tåget kan rulla ut i trafik, men förhoppningen är att det sker här under hösten.

För mer information, kontakta:
Thomas Nilsson, trafikdirektör, 0470-58 30 50, thomas.t.nilsson@kronoberg.se
Clas Carlsson, trafikupphandlingschef, 0470-58 30 42, clas.carlsson@kronoberg.se

x