Invigning av Växjö station

Publicerad den 18-04-12

Nu har vi flyttat in i Växjö station och inviger våra nya lokaler tillsammans med Jernhusen, Växjö kommun, Vöfab och Pressbyrån. 

19 april invigs Växjö station
Torsdagen den 19 april invigs Växjö station kl 14.00-17.00. Kl 14.30 blir det invigningstal och bandklippning av Peter Freij (S) trafiknämndens ordförande, Region Kronoberg, Sofia Stynsberg (M) tekniska nämndens ordförande, Växjö kommun och Thomas Fröslev, affärsutvecklare, Jernhusen. 

Samma service
De nya lokalerna som är tillfälliga under tiden som Växjö station och kommunhus byggs är anpassade för att rymma många resenärer. Här finns samma service som i tidigare stationshus; toalett, bagageförvaring, wifi, sittplatser för resenärer, information om tåg- och bussavgångar. Lokalerna är tillgänglighetsanpassade. Växjö station kommer att vara här tills Växjös nya station och kommunhus står klart 2020-2021. 


Jernhusen äger den tillfälliga stationen och aktörerna hyr sina lokaler.


Här finns också Pressbyrån som nu har en större butik. Nytt är att cityvärdarna har en egen lokal i Växjö station.

Nya lokaler för Kundcenter
De nya lokalerna är anpassade, både för kunder och medarbetare. För att hjälpa våra kunder i en lugnare miljö får vi en butik, ett eget utrymme med dörrar mot väntsalen. Bussförarna har ett uppehållsrum med toalett i anslutning till Länstrafikens Kundcenter.


Växjö station har samma öppettider som innan.


För mer information, kontakta:
Rolf Andersson, chef kundservice, Länstrafiken Kronoberg, 0470-58 30 99 , rolf.andersson@kronoberg.se
Thomas Fröslev, affärsutvecklare, Jernhusen, 0722-16 40 49 , thomas.froslev@jernhusen.se 

x