Fria resor för skolungdomar i sommar

Publicerad den 18-05-18

Du som slutar årskurserna 6–9 i grundskolan eller år 1 och 2 i gymnasieskolan får nu nya möjligheter att röra dig fritt i Kronobergs län på sommarlovet. 

Region Kronoberg har valt att ta del av den statliga satsningen som ger finansiering för avgiftsfri kollektivtrafik under åren 2018–2020 för skolungdomar. Under sommarlovet erbjuds ungdomar som slutar årskurserna 6-9 i grundskolan eller åk 1 och 2 i gymnasieskolan i Kronobergs län avgiftsfria sommarlovskort. 

Kortet kommer att skickas ut per post till vårdnadshavare. Adressuppgifterna kommer från respektive kommun.

OBS! Kortet är endast för dig upp till och med 19 år.

Den som av någon anledning inte fått något sommarlovskortet skickat till sig i kommunerna Alvesta, Lessebo, Ljungby, Markaryd, Tingsryd, Uppvidinge och Älmhult ska kontakta sitt kommunkontor. Ungdomar i Växjö kommun ska besöka länstrafikens Kundcenter. För att få ett sommarlovskort ska fullständiga adressuppgifter samt födelsedata uppges (uppgifterna används för redovisningen).

Sommarlovskortet gäller för obegränsat antal resor i allmän kollektivtrafik i Kronobergs län, med buss och tåg, under perioden 15 juni – 15 augusti 2018. Kortet gäller inte för resor med närtrafik eller kompletteringstrafik. Du som har tillstånd att resa med färdtjänst reser dessutom utan egenavgift när du gör en färdtjänstresa inom Kronobergs län. Sommarlovskortet är personligt.

Vid färdtjänstresa

Du som har tillstånd att resa med färdtjänst och är folkbokförd i Kronobergs län reser dessutom utan egenavgift när du gör en färdtjänstresa inom Kronobergs län. Du behöver inte ta med eller visa upp kortet vid resa utan ska istället vid bokningen ange att du vill boka en sommarlovsresa. För medresenär betalar du som vanligt.

Registrera ditt kort ifall du skulle tappa det

Vi rekommenderar de elever som får ett sommarlovskort att registerara det på Mina sidor,  för att vår tappa-bort-garanti ska gälla. Är eleven under 15 år måste målsman registrera kortet på Mina sidor.

Tagga din sommar!

Vi vill gärna se var du reser i sommar, tagga gärna dina bilder i sociala medier med #ltksommar. Du kan också följa oss i sociala medier, vi finns på Instagram, Facebook och Twitter.

Köpa sommarlovskortet

Om du inte tillhör de som får ett sommarlovskort kan du köpa det. Läs mer>

x