Framtidens resesystem – för ännu attraktivare kollektivtrafik

Publicerad den 18-05-31

Vi jobbar nu med att utveckla framtidens resesystem då vårt nuvarande biljettsystem behöver ersättas senast 2019. Ambitionen med vårt utvecklingsarbete är att i framtiden erbjuda resesystem där det är enkelt att köpa biljett och ta del av reseinformation. Allt för att göra kollektivtrafiken så attraktiv som möjligt.

Arbetet med framtidens resesystem bedrivs tillsammans med Kalmar länstrafik, Jönköpings länstrafik och Hallandstrafiken.

 

Många möjligheter att köpa sin biljett

Det nya biljettsystemet är en viktig pusselbit för att göra resandet med kollektivtrafiken bättre och ännu mer attraktiv. Första steget är att ta fram en ny reseapp. Den nya appen kommer innehålla fler funktioner som hjälper kunden på resan. Det kommer också vara möjligt att ha sin 30-dagars period direkt i appen vilket kommer underlätta för de som vill slippa använda ett resekort. Det kommer alltid att finnas alternativa betalmöjligheter för den som inte har en smart telefon.

För den som väljer att inte använda sin telefon för att betala sin biljett kommer ett resekort kunna erbjudas. Vi kommer att byta ut dagens resekort mot ett mer modernt kort för att det ska fungera ihop med den nya tekniken.

Från dec 2019 kommer det inte längre vara möjligt att använda reskassa för att betala sin biljett. För den som har pengar kvar på sin reskassa kommer det vara möjligt att flytta pengarna till ett konto på Mina sidor. Rabatten för reskassan kommer att ändras till 10% från dagens 20%. När den nya reseappen finns tillgänglig kommer resenären få 10% rabatt på biljettköp i reseappen.

Idag är det väldigt få som betalar sin biljett med kontanter ombord på bussen, därför kommer vi att ta bort detta i slutet av 2019. Det är ett steg till att modernisera sättet att betala för sin resa, samtidigt som det skapar en tryggare arbetsmiljö för våra förare.

Hoppas du vill följa med oss på vår resa mot framtiden!

Läs mer >

x